Blog Kadia Qu Punya Style

Selamat Datang~ Teruskan Bersama Kami Blog Kadiaku Punya Style! (KQPS)

|| welcome ||

Selamat Datang ke Blog Kadiaku Punya Style (KQPS)~ Blog ini akan menyajikan anda berkenaan info-info semasa, menarik, lucu, pelik dan sebagainya. Stay tuned bersama KQPS!

Baca yang Lain

Khamis, 27 Mei 2010

Filianti Vlee - Hilangnya Cintaku-OST Lagenda Budak Setan

Lirik Lagu
Hilangnya Cintamu OST Lagenda Budak Setan oleh Filianti Vlee


Bila cinta kini
. Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa


Ditinggalkan cinta masa lalu...
Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu


Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku...


Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana...


Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan...


Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu… Dalam harapan

Jumaat, 7 Mei 2010

Lagu Kebudayaan Melayu Brunei - Dayang Mengalai

Lai-lai mengalai-tah Ddang
mengalai-tah dong lai
dayangku damit
Jangan-tah sopan (2x)
'ran ramai kan meliat
Lai-lai mengalai-tah dang
nyawa-ku malai-ku lai
mengalai lembut-lembut
Jangan-tah sopan (2x)
'rang ramai kan meliat
Tarian dang mengalai (2x)
lai asli yang lama
tarian di-tari
lai beramai-ramai
video

Kuih Sapit

Nah.. ani tah namanya yang kana galar kuih sapit ah... ataupun kuih sepit(ada ka urang nyabut camatu? ada jua mangkali deh.. haha.. sllu nya ada jua la urang ngidangi kuih sapit ane time raya.. tp jarang kaliah sdah ku taliat.. 
 

sabab kana panggil kuih sapit? kalau kan membuat kuih ane, basapit kaliah pakai acuannya.. ya tah kamu atu nah tau manungap saja karajahan kamu.. haha,, Nyaman ne nyamu, kalau di cacapkan sama tehe ka, kupi ka.. apa ulah gayanya ku tau? resepi urang tua2 kali tu ah.. huhu.. bah, ngambil tah sebuting sorang.. jangan jua kan majak ane deh.. mau rasepinya kah? sorry, inda tah ku tahu toh.. haha.. Nanti tah ku mangayas udah ku balik kuih ane.. Bulieh?

Rabu, 5 Mei 2010

Lagu Kebudayaan Brunei - Adai-adai



Lirik Lagu Adai-adai
Adai adai na indung dayang andeng
andeng si dayang indung 2x
Turun ka laut ka laut hai menangkap lauk
Adai adai na indung dayang andeng
andeng si dayang indung 2x
awang ka laut untuk mengunjar ???
Adai adai na indung dayang andeng
andeng si dayang indung 2x
bakarja sama ??? andeng hidup pun aman makmur
Adai adai na indung dayang andeng
andeng si dayang indung 2x
orang bekarang lah andeng
hai dari lah laut
Adai adai na indung dayang andeng
andeng si dayang indung 2x
entah mendapat lah andeng
hai antatkan ???
Adai adai na indung dayang andeng
andeng si dayang indung ......

Sebenarnya Lagu adai-adai ni ada dua versi iaitu daripada Labuan dan Brunei.. di bawah ne untuk versi dari pada Labuan..

Di petik daripada http://kamuskedayan.blogspot.com =Lirik Lagu boleh diperbetulkan=

Selasa, 4 Mei 2010

Bahasa Melayu Brunei

Hilang Bahasa, Hilanglah Bangsa
A.M.A.R.A.N
  Mayati kawu ka? :p



Bahasa Melayu-Brunei digunakan sebagai bahasa perantaraan oleh orang-orang Melayu berketurunan Brunei yang bermastautin di negara Brunei Darussalam, Wilayah Persekutuan Labuan, dan sesetengah tempat di negeri Sabah dan Sarawak.(Yang berdekatan dengan Brunei)


Lagu Brunei | Ampuk-ampuk Bulan

Bah.. mai tah kitani badendang.. atu ya!



Isnin, 3 Mei 2010

Genap satu tahun di UUM..

Yup, sekarang dah nak setahun aku di UUM.. pejam celik2x aq dah sem 3 sem depan.. kira separuh lagi la.. sebenarnya.. msa aku dapat tawaran ke UUM ne, aq tak sangka pla dapt..ada la sebabnya kan.. biar ja la aku yang tau.. time keputusan tawaran masuk U tu keluar.. aku tanya la member2 aq, mengecewakan!! semua dapat UMS... Hais.. Aq ja sorang ka dapat UUM?.. aq tnya pren2 yang rapat ngan aku.. semua dpt UMS... tanya2 punya tnya2.. ada jua la 2 urang yang tersasar jauh dari Borneo, haha.. sekurang2nya ada jua la kan member or dangan di UUM ne.. inda jua sorang2kan.. aq pilih kos di UUM satu ja.. tp menyangkut pla kan.. sudah rezeki aku di semanjung.. Sekarang?? esok aku ppr last!! yeay.. menandakan sem ni akan berakhir.. but! ada satu lagi yang blum berakhir.. English Communication 2, aq tetanya2.. napa la buat time cuti? klu inda.. 5 Mei tu aq di Labuan sdah tuh.. Hais.. apa bleh buat.. yang penting, sem dpn nda sdah pogrm ne.. so.. bleh la kan aku awl muleh..

Sabtu, 1 Mei 2010

Informasi | Facebook Tiruan.....

Pernah terjupa page facebook mcm ne?  
Lagi satu...  

 
 
 sudah terkna? cpat2 la tular password k...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...