Blog Kadia Qu Punya Style

Selamat Datang~ Teruskan Bersama Kami Blog Kadiaku Punya Style! (KQPS)

|| welcome ||

Selamat Datang ke Blog Kadiaku Punya Style (KQPS)~ Blog ini akan menyajikan anda berkenaan info-info semasa, menarik, lucu, pelik dan sebagainya. Stay tuned bersama KQPS!

Baca yang Lain

Selasa, 2 November 2010

Islam Dihina di Malaysia (Edisi Khas)

Tolong selamatkan Islam.. aku sudah tak sanggup tnggal kat Malaysia kalau IFC dilaksanakan di Malaysia. Berikt adalah Hal-hal yang berkaitan IFC yang amat-amat membimbangkan aku pada masa ini.

Datuk Harussani Zakaria iaitu Mufti Perak bangkit dalam isu ini dengan membuat kenyataan akhbar bahwa umat Islam wajib isytihar perang terhadap pertubuhan IFC itu dan minta 50 ahli politik Islam yang menurunka signature sebagai menyokong penubuhan IFC itu bertaubat kepada Allah swt kerana dibimbangi aqidah mereka sudah terbatal. Datuk Harussani juga minta kepada semua penceramah, semua ustaz-ustaz yang mengajar kuliah-kuliah dan semua khatib-khatib, supaya jangan lupa cakap benda ni dalam kuliah-kuliah dan di atas mimbar-mimbar Jumaat bahwa pertubuhan IFC ini adalah musuh Islam di Malaysia.


IFC telah menghantar memorandum kepada Perdana Menteri dan meminta 15 perkara berhubung dengan Islam supaya dimasukkan dalam Perlembagaan Malaysia. Antaranya:

1) Setiap anak yang baru dilahirkan di Malaysia tidak dikaitkan dengan mana-mana agama sehinggalah anak itu berusia 18 tahun. Ini bermaknanya, anak-anak langsung tidak boleh dididikkan dengan cara Islam. Kita tak boleh bubuh nama Islam kat anak-anak. Sampai umur 18 tahun, baru boleh duduk bincang di mahkamah, tanya kat anak kita, 'Nak ikut ugama apa?'....Nak jadi cristian? Hindu? Kita tak boleh nak buat apa sebab dah digazetkan dalam Perlembagaan Negara.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...