Blog Kadia Qu Punya Style

Selamat Datang~ Teruskan Bersama Kami Blog Kadiaku Punya Style! (KQPS)

|| welcome ||

Selamat Datang ke Blog Kadiaku Punya Style (KQPS)~ Blog ini akan menyajikan anda berkenaan info-info semasa, menarik, lucu, pelik dan sebagainya. Stay tuned bersama KQPS!

Baca yang Lain

Khamis, 28 Mac 2013

Lawak | Kantoi Curi Note 10.1 dan Laptop!

Macam mana boleh kantoi curi Note 10.1 dan Laptop ni? Empunya Note 10.1 ada post di facebook beliau!!p/s: adakah mereka buta IT? kan dah kantoi~ hahahaha...
kredit: Oh Media!

Oh! Duit | Ringgit Malaysia

Hi Guys!!! Hujung tahun lepas.. Bank Negara Malaysia sudah pun mengeluarkan rekabentuk baru duit Malaysia~ Masihkah korang ingat reka bentuk duit kertas Malaysia dulu? sungguh Nostalgia!!! 


 

Hebahan | Astro Fiesta di Labuan!

Khas untuk warga Labuan dan sekitarnya~ Jangan lupa Datang ke Kompleks Sukan Laut Antarabangsa Labuan pada 5 hingga 7 April 2013 bagi memeriahkan lagi program astro fiesta!!

Teknologi | Soundscrapers Penyerap Bunyi

Morning KQPS~ Harini Pojie nak share pasal Soundscrapers.. bunyi nampak pelik sebab kita belum lagi biasa dengan teknologi tu.. Konsep teknologi ni sama ja macam Tenaga Solar dan Kincir angin.. iaitu sumber tenaga elektrik yang boleh diperbaharui.. 
 
Menara Soundscrapers akan dibina bersebelahan lebuh raya yang mampu mengubah bunyi kenderaan kepada tenaga elektrik. Setiap menara soundscrapers dilitupi 84 000 bulu elektro aktif yang menyerap bunyi yang dihasilkan oleh kenderaan. Tenaga elektrik yang dihasilkan oleh getaran bulu akan diubah menjadi tenaga elektrik. Jika terbina, 150 Mega Watt tenaga boleh dihasillan oleh beberapa soundscrapers yang dibina.

p/s: semuga teknologi ini mengurangan kebergantungan kita terhadap batu arang, petroleom dan sebagainya dan berubah kepada go green.

Tips | Mengapa Tarikh Dan Jam Komputer Tidak Betul?

Nampaknya.. Laptop pojie sudah nampak tanda-tanda nazaknya.. Nak tahu kenapa? Pojie dah cuba untuk perbetulkan jam dan tarikh pada laptop pojie ni.. tapi.. Lepas.. Shutdown Laptop.. pastu Tyrn On balik.. Jam dengan Tarikh dah berubah balik!! Bagi korang yang malas untuk melihat Jam dinding, mungkin memerlukan anda untuk berjalan dan bangun ketika sedang asyik berfacebook atau malas untuk memegang phone anda untuk melihat Jam atau korang yang tidak mempunyai Jam tangan.. Ini merupakan masalah terbesar korang.. haha * Macam serius ja masalah ni..
 
Jadi Pojie pun bertanyakan kepada Mr Google kenapa hal ini terjadi!!

Bagaimana Komputer Menyimpan Tarikh dan Waktu
Tarikh dan waktu sistem komputer disimpan berdasarkan kepada jam yang berfungsi menggunakan kuasa letrik sekeping bateri kecil yang dipasang pada papan induk komputer anda. Bateri kecil ini dipanggil bateri CMOS. Semua jenis komputer mempunyai bateri CMOS ini - tidak kira komputer itu adalah dari jenis desktop, laptop, netbook atau tablet.

Info | Sejarah Poket Kecil di Jeans Anda!

Salam KQPS!!! Jeans? Pojie suka pakai Jeans kerana ianya nampak cool kepada sesiapa yang memakainya~ Pojie jamin rata-rata rakyat Malaysia gemar memakai seluar jeans. Tak kira tua muda lelaki atau wanita. Korang mesti perasan ade satu poket kecik kat sebelah kanan atas kocek seluar jeans korang. Kenapa erk hanya seluar jeans je ade kocek kecik cam nie?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...