Blog Kadia Qu Punya Style

Selamat Datang~ Teruskan Bersama Kami Blog Kadiaku Punya Style! (KQPS)

|| welcome ||

Selamat Datang ke Blog Kadiaku Punya Style (KQPS)~ Blog ini akan menyajikan anda berkenaan info-info semasa, menarik, lucu, pelik dan sebagainya. Stay tuned bersama KQPS!

Baca yang Lain

Isnin, 11 Februari 2013

Eco Architecture | Kebun Sayur Skyscraper di Singapura

catatan: P0jie cool
Ketaksuban manusia membina  Eco Architecture kini semakin jelas.. Hidup dalam bangunan pencakar langit tiada perkara baru, namun kini konsep Eco Architecture  yang kini telah mula mengembang membolehkan orang ramai untuk hidup dan bercucuk tanam sendiri di langit. Eko-minded firma seni bina TR Hamzah & Yeang, telah tampil dengan reka bentuk bangunan pencakar langit untuk Singapura, digelar EDITT (Ecological Design In The Tropics). Bangunan pencakar langit 26 tingkat ini akan dibina dengan menggunakan pelbagai bahan kitar semula dan yang boleh kitar semula dan akan menempatkan beberapa teknologi yang paling eko-fascinating  yang pernah diaplikasikan  dalam bangunan pencakarlangit yang lain.

Go Green | Biomass and Thermal Power

 catatan: P0jie cool
Apa yang anda tahu Mengenai Biomass? Thermal Power?Adakah anda tahu bahawa sungai boleh menyejukkan bangunan pencakar langit yang kedua tertinggi di planet Bumi ini atau tahi ayam boleh menjana kuasa beribu-ribu rumah? Tidak seperti penjana kuasa solar dan angin, sumber earth-based energy seperti sistem kuasa geotermal atau biomas sama sekali tidak dapat dilihat dalam sebuah bangunan yang sepenuhnya sudah siap.  


Berikut adalah bangunan yang menarik yang akan mengaplikasikan seni bina dan reka bentuk 'earth energy'.

Tadika Awam yang Menakjubkan di Kawasan Kejiranan Bogota

 catatan: P0jie cool
Adakah anda tahu berapa banyak seni bina kononnya hijau atau 'cool' yang kebiasaannya terdapat pada hotel mahal, kerajaan atau bangunan pejabat? Sekarang, ianya telah diterapkan dalam pembinaan sebuah Tadika Awam yang terletak di Bogota.


Drama | Setia Hujung Nyawa Episod 8

Setia Hujung Nyawa
Suhan Movies


Zain bertanya pada ibu mertuanya bagaimana mahu mengambail hati wanita untuk makan malam istimewa. Datin Adibah pula bersemangat memberi tunjuk ajar pada Ersalina bila Ersalina ingin belajar memasak. Zain mula menunjukkan rasa cemburu dan berkira-kira ingin meluahkan perasaannya pada ErsalinaDrama | Setia Hujung Nyawa Episod 7

Setia Hujung Nyawa
Suhan Movies


Ersalina sesekali bertandang ke kedai kek mamanya. Haliza gembira melihat Ersalina yang nampak bahagia. Datin Adibah dan Dato Hafsham pula tak sabar-sabar nak timang cucu, membuatkan Ersalina makin resah.

Drama | Setia Hujung Nyawa Episod 6

Setia Hujung Nyawa
Suhan Movies


Datin Adibah menggesa Zain untuk pergi berbulan madu. Zain dan Ersalina dihadiahkan sebuah rumah agar mereka dapat hidup berdikari. Ersalina mula belajar menguruskan rumah tangganya sendiri

Drama | Setia Hujung Nyawa Episod 5

Setia Hujung Nyawa
Suhan Movies
Badri dan Zakwan terus membantah cadangan Haliza kerana Ersalina masih terlalu muda. Namun, Haliza tetap dengan keputusannya dan memberi alasan untuk membantu Datin Adibah yang dalam kesusahan. Ersalina terkejut bila Zakwan ceritakan dia bertemu dengan Zain. Tapi mahu ditanya lanjut tentang bakal suaminya, takut dikatakan gatal pula. Ersalina bertanya tentang hubungan Zakwan dengan Doktor Suria. Zakwan kelihatan muram dan menjawab tiada jodoh antara mereka.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...