Blog Kadia Qu Punya Style

Selamat Datang~ Teruskan Bersama Kami Blog Kadiaku Punya Style! (KQPS)

|| welcome ||

Selamat Datang ke Blog Kadiaku Punya Style (KQPS)~ Blog ini akan menyajikan anda berkenaan info-info semasa, menarik, lucu, pelik dan sebagainya. Stay tuned bersama KQPS!

Baca yang Lain

Khamis, 14 Februari 2013

10 Bangunan Dan Binaan Purba Paling Ramai Dilawati

catatan: P0jie cool
Dimanakah yanga anda fikirkan yang mempunyai pengunjung yang paling ramai di muka BUMI ini? Mungkin anda hanya akan terfikirkan bangunan yang bercirikan moden seperti Burj Khalifa, Disneyland? Eiffal Tower, Paris? tu adalah bangunan di era moden.. apakah bangunan purba yang masih megah sehingga sekarang dan mendapat jumlah pengunjung yang ramai dari seluruh pelusuk dunia? Mari kita layan~


1st: Kaabah, Mekah.

Kaabah merupakan salah satu binaan paling unik di dunia,terletak di bandar suci serta Tanah Haram Mekah. Bandar suci Mekah merupakan bandar paling ramai di lawati sepanjang tahun oleh umat Islam.Dikatakan Kaabah boleh dilihat dari bulan . Merupakan bandar kelahiran SAW,dilawati oleh lebih 15 juta umat Islam sepanjang tahun untuk ibadat Haji serta Umrah.Benarlah seruan Nabi Ibrahim bahawa bumi Mekah akan makmur dengan kedatang umat Islam dari seluruh pelusuk dunia.


Jepun | Akuarium Beku

catatan: P0jie cool
Berlainan seperti aquarium yang terdapat di Malaysia, "Kori no Suizokukan" merupakan akuarium beku yang terletak di Kesennuma, timur laut Jepun. Berbeza dengan konsep akuarium yang terdapat di seluruh dunia, iaitu ikan bebas berenang dalam akuarium, "Kori no Suizokukan" merupakan aquarium yang meletakkan ikan di dalam ais. Dalam akuarium tersebut, para pelawat boleh melihat 450 sampel haiwan yang telah dibekukan beku dan 80 spesies air masin yang berbeza. Semua haiwan ini diambil dari pelabuhan nelayan yang terdekat.

Untuk membekukan sampel haiwan ini, kaedah pembekuan telah dilakukan bagi membuat pameran kehidupanlaut ini kelihatan segar. Suhu dalam ruangan pameran akuarium adalah pada takat -20 Celsius, pelawat diberikan baju sejuk khas semasa melawat. Admin merasakan Akuarium ini sesuai untuk dilawati ketika musim panas ^_^..LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...