Blog Kadia Qu Punya Style

Selamat Datang~ Teruskan Bersama Kami Blog Kadiaku Punya Style! (KQPS)

|| welcome ||

Selamat Datang ke Blog Kadiaku Punya Style (KQPS)~ Blog ini akan menyajikan anda berkenaan info-info semasa, menarik, lucu, pelik dan sebagainya. Stay tuned bersama KQPS!

Baca yang Lain

Khamis, 9 Januari 2014

Dunia| Sambutan Tahun Baru 2014


Selamat Tahun Baru 2014!!!Rasanya Pojie belum terlambatkan naj ucapkan selamat tahun baru walaupun minggu pertama tahun baru dah lepas~~ huhuhu..Hari nie baru 9 Januari kan? Kira masih boleh diterima lagi tu.. walaupun hari ni amat sibuk dengan beberapa urusan yang harus diselesaikan.. Sempat jugak pos 2 3 entri kan? huhuhu.. tanpa membuang masa.. jom layan sambutan tahun baru di seluruh dunia!

p/s: azam tahun baru apa cerita? :p

Sambutan Tahun Baru 2014 di Eifel Tower

Layan dulu percikan bunga api sempena tahu baru 2014 di Macau


Dari mana datangnya tradisi sambutan tahun baru yang disertai percikan bunga api ni sebenarnya?

Tsunami| Tiada Amaran Tsunami Dikeluarkan di Pantai Timur Sabah

Salam KQPS!!! Semalam 8 Januari, Pantai Timur Sabah telah dihebohkan yang kononnya Jabatan Meteorologi Sabah telah mengatakan bahawa tsinami bakal melanda Pantai Timur Sabah dalam masa 36jam dari notis itu dikeluarkan. Namun itu hanya khabar anign dan tidak benar sama sekali.


Lee Kwang Soo| 10 Gambar Ketika Berada Di Malaysia

Selamat Pagi dan Assalamualaikom KQPS!!!Harini nak citer seorang artis K-pop.. Mungkin ada di kalangan readers KQPS ni peminat Runningman kan? Kalau di sebut Prince Asia dan Zirafah, gelaran yang ini memang sudah sinonim dengan artis dari korea yang bernama Kwang Soo.Dengan wataknya yang lucu, lawak,dan gila-gila mesti ramai yang meminati beliau..Oppa!! hahaha

Sultan Melaka| Kerajaan Melaka Menolak

Raja Noor Jan ShahLanjutan daripada pos semalam: Kerajaan Negeri Melaka hari ini menolak tuntutan Raja Noor Jan Shah Raja Tuah untuk diiktiraf sebagai 'Sultan Melaka'.


Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Idris Haron, turut meminta pihak berkuasa mengambil tindakan sewajarnya terhadap individu itu. Beliau berkata, tuntutan Raja Noor Jan Shah mencabar Perlembagaan Persekutuan yang antara lain menyatakan Melaka satu daripada negeri ditadbir dan diurus wakil Persekutuan selaku ketua negeri iaitu Yang Dipertua Negeri Melaka yang dilantik Yang di-Pertuan Agong.


Beliau berkata, Penasihat Undang-undang Kerajaan Negeri Melaka akan menelitiperkara itu dan akan mengambil tindakan terhadap mana-mana pihak yang cuba menimbulkan dakwaan mengelirukan terhadap status kesultanan negeri itu.

"Tuntutan sebegini dibuat ketika Melaka menjadi antara negeri termaju di Malaysia...ini tidak lain cubaan mengambil kesempatan terhadap kemakmuran dan keharmonian Melaka," katanya dalam sidang berita di Seri Negeri, di sini, hari ini. - Lapor Bernama

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...