Blog Kadia Qu Punya Style

Selamat Datang~ Teruskan Bersama Kami Blog Kadiaku Punya Style! (KQPS)

|| welcome ||

Selamat Datang ke Blog Kadiaku Punya Style (KQPS)~ Blog ini akan menyajikan anda berkenaan info-info semasa, menarik, lucu, pelik dan sebagainya. Stay tuned bersama KQPS!

Baca yang Lain

Isnin, 8 Ogos 2011

Golden Churn Creamy Butter Tidak Halal


Sebelum aku bercerita dengan lebih lanjut lagi berkenaan hal ni, aku nak tanya korang, Golden Churn Creamy Butter ni yang mana satu?
     Aku pun terkejut jugak la.. coz selama ni my mum pun guna benda alah tu untuk buat kuih makmur! hades~ Dah berapa tahu dah my mum guna kalaumau buat kuih makmur..

     Kekeliruan mengenai status mentega ‘Golden Churn Creamy Butter’ terjawab semalam, apabila Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) turut mengesahkan ia tidak halal kerana mengandungi DNA babi.


     Sebelum ini orang ramai keliru apabila JAKIM dalam surat bertarikh 30 Jun lalu kepada pembuat mentega itu mengesahkan mentega jenis itu tidak mengandungi DNA babi, sedangkan Majlis Islam Sarawak dalam kenyataan pada 28 Julai lalu, mengesahkan ia haram kerana mengandungi DNA babi.

      Mesyuarat bagi membincangkan status mentega ‘Golden Churn Creamy Butter’ itu berlangsung petang semalam dan disertai beberapa agensi berkaitan mengesahkan ia haram kerana mengandungi DNA babi.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Takkan Baca je kot~ Meh komen sikit

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...