Blog Kadia Qu Punya Style

Selamat Datang~ Teruskan Bersama Kami Blog Kadiaku Punya Style! (KQPS)

|| welcome ||

Selamat Datang ke Blog Kadiaku Punya Style (KQPS)~ Blog ini akan menyajikan anda berkenaan info-info semasa, menarik, lucu, pelik dan sebagainya. Stay tuned bersama KQPS!

Baca yang Lain

Isnin, 8 Ogos 2011

Serius Fakta | Fakta Kucing

Fakta pertama: Pada kulit kucing terdapat otot yang berfungsi untuk menolak telur bakteria. Otot kucing itu juga dapat menyesuaikan dengan sentuhan otot manusia.
Permukaan lidah kucing tertutupi oleh pelbagai benjolan kecil yang runcing, benjolan ini bengkok tajam seperti kikir atau gergaji. Bentuk ini sangat berguna untuk membersihkan kulit. Ketika kucing minum, tidak ada setitis pun cairan yang jatuh dari lidahnya...
Sedangkan lidah kucing itu sendiri merupakan alat pembersih yang paling canggih, permukaannya yang kasar dapat membuang bulu-bulu mati dan membersihkan kotoran di badannya.
Fakta kedua: Hasil penelitian kedoktoran dan percubaan yang telah dilakukan di makmal haiwan, berjaya menemukan bahawa badan kucing bersih secara keseluruhan. Ia lebih bersih dari manusia.
Bahkan di zaman dahulu kucing digunakan untuk terapi. Dengkuran kucing 50Hz baik buat kesihatan, selain itu membelai kucing juga boleh mengurangkan stress.

2 ulasan:

  1. yang bersih memang suka tapi ada juga yang kotor

    BalasPadam
  2. tapi ada penyakit yang menular dari kucing tuh

    BalasPadam

Takkan Baca je kot~ Meh komen sikit

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...