Blog Kadia Qu Punya Style

Selamat Datang~ Teruskan Bersama Kami Blog Kadiaku Punya Style! (KQPS)

|| welcome ||

Selamat Datang ke Blog Kadiaku Punya Style (KQPS)~ Blog ini akan menyajikan anda berkenaan info-info semasa, menarik, lucu, pelik dan sebagainya. Stay tuned bersama KQPS!

Baca yang Lain

Khamis, 14 Februari 2013

Jepun | Akuarium Beku

catatan: P0jie cool
Berlainan seperti aquarium yang terdapat di Malaysia, "Kori no Suizokukan" merupakan akuarium beku yang terletak di Kesennuma, timur laut Jepun. Berbeza dengan konsep akuarium yang terdapat di seluruh dunia, iaitu ikan bebas berenang dalam akuarium, "Kori no Suizokukan" merupakan aquarium yang meletakkan ikan di dalam ais. Dalam akuarium tersebut, para pelawat boleh melihat 450 sampel haiwan yang telah dibekukan beku dan 80 spesies air masin yang berbeza. Semua haiwan ini diambil dari pelabuhan nelayan yang terdekat.

Untuk membekukan sampel haiwan ini, kaedah pembekuan telah dilakukan bagi membuat pameran kehidupanlaut ini kelihatan segar. Suhu dalam ruangan pameran akuarium adalah pada takat -20 Celsius, pelawat diberikan baju sejuk khas semasa melawat. Admin merasakan Akuarium ini sesuai untuk dilawati ketika musim panas ^_^..
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Takkan Baca je kot~ Meh komen sikit

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...